Integrativ Psykoterapeut

Psyke, krop og helbred
Bestil tid

Mindfulness for børn

Mindfulness for børn

Kan jeg lære mit barn at dyrke mindfulness?

– Det er et spørgsmål, jeg faktisk får relativt ofte, og det korte svar er JA!

Dog kan det være svært at få børn, der aldrig har dyrket mindfulness, til at opretholde koncentrationen, til mange af de mindfulness guides der eksempelvis ligger på diverse apps, som mange voksne danskere benytter sig af i dag.

Derfor anbefaler jeg, at man i første omgang opsøger noget mindfulness der er tilrettelagt til børn, hvis man gerne vil have sit barn sit at dyrke mindfulness.
Er øvelserne målrettet børn, vil der oftest være mere leg og flere visualiseringsøvelser, der har til formål, at fange barnets opmærksomhed.

Helt lavpraktisk betyder det, at der er større fokus på, at det skal være spændende og sjovt for barnet at bevæge sig ind i sindet.
Når man guider børn, vil der typisk bruges mange flere farverige, sjove og visuelle udtryk, set ift. til eksempelvis en simpel åndedræts- eller kropsscanningsøvelse for voksne.

Når man guider børn i mindfulness, handler det i høj grad om at styrke deres nærvær og koncentration, så de hverken tænker på fortiden eller fremtiden, men blot på at være til stede i nuet.
Heldigvis er de fleste børn faktisk rigtig gode til netop dette – også meget bedre end voksne i mange tilfælde – så derfor er det særligt koncentrationen, og hvordan man kan opretholde den, der fokuseres på.

 

Det får børn ud af mindfulness

I princippet får børn og voksne det samme ud af mindfulness, nemlig at blive nærværende i nuet. Mindfulness for børn, er dog særligt gavnende ift. at finde ro og vedvare koncentrationen, når de oplever udfordringer.

Mindfulness hjælper både børn og voksne med at styrke og træne deres kropsbevidsthed. Dette vil skabe en dybere forbindelse mellem hoved og krop, så du (både som voksen og barn), vil blive bedre til at mærke efter i kroppen, og lytte til, hvad kroppen fortæller dig.

Med kroppen og sindet forbundet som helhed, vil du opleve mere balance i livet.

 

Deltag i et gratis mindfulness event for børn

Kunne du tænke dig at tage ungerne med til en lille times mindfulness tilrettelagt for børn, så læs mere her og tilmeld dig eventet.